پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

دیپلماسی جمهوری اسلامی و حتی همه ظرفیت شیعه، باید یک دست انقلاب مردم مسلمان بحرین علیه ظلم‌های دولت این کشور را برجسته کند.

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه با اشاره به بیداری ملت‌های مسلمان و کشتار مردم بحرین توسط آل خلیفه و ال سعود گفت: انقلاب بحرین با همان وضعیت و رنگ و لعابی که سایر کشورهای منطقه دارند، تقاضاها و مطالبات مشروع و روشنی ارائه کرده است و در واقع این حرکت بی کم و کاست در تراز سایر حرکت‌های مردمی است.

حجت‌السلام‌والمسلمین احمد مبلغی اظهار داشت: در مسئله بحرین یک نوع تبعیض و دوگانه انگاری مشاهده می‌شود؛ زیرا رسانه های جهان نسبت به برخی مسائل که در سطح منطقه و جهان رخ می دهد، با قوت تمام ورود پیدا می کنند، اما در مسئله بحرین حتی همان پوشش‌های اولیه خبری را ندارند و این یک ظلم بزرگ است.

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: دولت مردانی در منطقه و جهان در مورد تحولات بحرین یا شیوه سکوت یا فراتر از آن، موضع ظالمانه گرفته اند و به تبع آن رسانه های آن ها نیز به شیوه آن‌ها عمل می کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مبلغی، با تحلیل این مسئله که چرا در قبال بحرین این حق کشی صورت می گیرد و رسانه ها و سیاسیون نیز به آن اعتنایی نشان نمی‌دهند گفت: بهانه های مختلفی را برای این مسئله بیان می کنند که اولین بهانه آن ها، شیعه بودن مردم بحرین است و به این جرم بر آن ها ظلم می کنند.

رییس مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی اذعان داشت: شیعه همیشه پیشتاز آگاهی، انصاف و ایثار بوده است و در بسیاری از زمان ها، از حق خود برای جهان اسلام گذشته، اما عنوان می شود، عامل اساسی مشکلات جهان اسلام همین شیعه است،‌ این یک ظلم است و ما باید سعی کنیم ظلمی که عامدانه صورت می گیرد را تصحیح نماییم.

وی با اشاره به وظیفه مسمانان در قبال جنایت علیه شیعیان بحرین افزود: در قبال تحولات بحرین، از همه ظرفیت ها، باید یک موضع واحد و یک دستی اتخاذ شود و حرکت بحرین را یک حرکت شیعی محض نبینیم، اگر چه شیعه به لحاظ اکثریت تشکیل دهنده آن جمعیت معترض، ظهور و بروز بیشتری دارد، اما مطالبات مردم بحرین نگاه حقوق خواهانه است، نه نگاه هایی با هویت شیعی که می خواهد در مقابل اهل سنت بایستد.

معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی اذعان کرد: خط قرمز آن هایی که در حق مردم بحرین ظلم می کنند، در حال شکسته شدن است، چرا که بی پروا به خط قرمز طوائف و مذاهب حمله می کنند و فضا را برای یک جنگ طائفی یا قومی ایجاد می کنند. به همین دلیل باید در موضع خود این قضیه را با هوشیاری و هوشمندی رعایت کنیم، تا تقریب مذاهب اسلامی نه تنها آسیب نبیند  بلکه این مسئله را به فرصت تبدیل کنیم.

رییس مرکز تحقیقات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد:‌ چنین شرایطی باید روی مسئله تقریب مذاهب بیش از پیش تأکید کنیم؛ چرا که در بحرین یک تقریب مذاهبی صورت گرفته است و متعاقب آن مردمش مطالباتی را طلب می کنند.

این استاد حوزه اضافه کرد: باید تبلیغات گسترده خود را به سوی تقریب مذاهب اسلامی ببریم تا در گفتمان تقریب قضیه بحرین مطرح شود.

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: دولت عربستان سابقه خوبی در قبال تقریب مذاهب ندارد، تقریب مذاهب زمینه های خاص و مخاطبان و حوزه های خاص خود را دارد. ما باید این طور فکر کنیم عربستانی که بخش های قابل توجهی از آن همیشه در جهت نفی و ضدیت با تقریب عمل می کرده است؛ الان وارد یک مرحله ای شده و در فکر اهداف خود است.

وی افزود: در این شرایط به نظر می رسد مخاطبان تقریب که امت و ملت های اسلامی هستند در خصوص کشورهای منطقه، هماهنگ عمل کنیم و با آن ها ارتباطات قوی تری داشته باشیم.

حجت‌السلام والمسلمین مبلغی گفت: ظلم به مردم بحرین یک ظلم غیر قابل انکار است و بزرگتر از آن پاره پاره کردن ملت هاست که باید مراقب باشیم این اتفاق رخ ندهد.  

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha